Vangpalen naar ieders behoefte

C.A.T. Marina Systems heeft, naar ieders specifieke behoefte, verschillende toepassingsmogelijkheden zorgvuldig onderzocht en levert haar vangpalen in 4 verschillende opties.

De vangpalen zijn leverbaar als vaste- of wegklapbare / wegneembare uitvoering en met- of zonder magneetsluiting. De GRS vangpalen zijn geschikt voor alle C.A.T. Marina Systems slagbomen in de GRS serie en zijn in verschillende kleuren leverbaar.

Deze opties zijn vanuit praktijksituaties ontstaan. Gebruik, locatie en doel van de toegangscontrole vormden hierbij de basis voor de ontwikkeling van de vangpalen. Alle vangpalen zijn uitgevoerd in RVS en d.m.v. polyester poedercoating gelakt in de signaalkleur RAL 3000 (standaard). Deze coating is vuilwerend en is gemakkelijk te reinigen. De sterke rubberflap in het vanggedeelte is extra versterkt met kunststofvezels.


Vaste vangpalen

Deze vangpaal wordt in een vaste opstelling geplaatst. De paal is door een spindelverstelling traploos in hoogte verstelbaar. Het voordeel van deze hoogteverstelling is dat de vangpaal hoogte kan worden aangepast aan de armhoogte van de slagboom. Dit is heel belangrijk omdat de slagboom regelmatig op een vluchtheuvel of trottoir wordt geplaatst terwijl de vangpaal direct op het weggedeelte wordt bevestigd.


Wegklapbare / wegneembare vangpalen

Door van deze paal gebruik te maken blijft uw terrein altijd goed bereikbaar, ook voor extra brede transporten. Even ontgrendelen en de vangpaal is te verwijderen. Dit kan vooral handig zijn in korte bochten of toegangen waar veel (verlengde) campers komen.


Magneetsluiting

Zowel de vaste- als de wegklapbare / wegneembare vangpaal is leverbaar met een magneetsluiting. In het vanggedeelte wordt een kunststof PE opvangblok gemonteerd. Op de slagboomarm wordt vervolgens een blok met elektromagneet geplaatst. Dit blok past precies in de opening van het opvangblok, waardoor magneet en ankerplaat precies op elkaar komen te zitten. Hierdoor wordt een optimale “magnetische kleefkracht” verkregen en is de slagboom bij ingeschakelde stroom vergrendeld.

De stroomtoevoer loopt hierbij via de slagboom. Deze exclusieve C.A.T. toepassing heeft als voordeel dat er geen extra bekabeling naar de vangpaal hoeft te worden aangelegd. Hierdoor hoeven er geen voorzieningen te worden getroffen voor het aan- en afkoppelen van de spanningstoevoer in de wegklapbare / wegneembare vangpaal.


Wilt u meer informatie?

Onze adviseurs willen u graag informeren over onze producten en/of services.