Tourniquets op maat

Tourniquets, ook wel draaihek genoemd, worden gebruikt voor toegangscontrole van zwembaden, sportcentra, attractieparken en voor andere omgevingen waar toegangsbeheer vereist wordt. De tourniquets van C.A.T. Marina Systems zijn kwalitatief hoogwaardig en vandaalbestendig.

U kunt kiezen uit diverse uitvoeringen, afhankelijk van de gestelde eisen en doeleinden. Er zijn zowel lage tourniquets, als manshoge tourniquets, geschikt voor binnen- of buitenopstelling.


CAT Tourniquets

De tourniquets kunnen bediend worden door een kaartlezer of handmatig (door een portier). Hieronder treft u de beschrijvingen van de 3 meest voorkomende tourniquets:

Type GRD 700

De GRD 700 is een tourniquet die uitermate geschikt is voor frequent gebruik voor toepassingen bij zwembaden en sporthallen. Het leuke van deze tourniquet is dat hij niet zo massaal is.

Omdat de GRD 700 een vrij kleine tourniquet is, is het echter wel mogelijk dat kinderen of kwaadwillende mensen zich langs de tourniquet manoeuvreren. Indien de tourniquet bij een kassa of receptie wordt geplaatst hoeft dit echter geen problemen op te leveren.

Bij plaatsing van de tourniquet op een minder gecontroleerde plaats kan de controle van het systeem vergroot worden door gebruikmaking van een C.A.T. camerasysteem.

tourniquets van cat marina systems

*Ook met dubbele toegang leverbaar.

Vaak geplaatst:

 • bij gecontroleerde omgevingen (bij een kassa of receptie)
 • bij zwembaden
 • bij sporthallen
 • bij musea

Type GRD 1400

De GRD 1400 is een vrij groot tourniquet die beschikt over een rotor met om de 90° vier spijlen. Hierdoor is het vrij lastig om langs de tourniquet te slippen, waardoor de bescherming van deze tourniquet groter is dan bij de GRD 700.

Ondanks de vrij grote afmetingen van de GRD 1400 krijgt deze tourniquet toch een zeer vriendelijk uiterlijk, door het toepassen van geborsteld roestvast staal in combinatie met transparante lexaanplaten.

De transparante lexaanplaten dienen ervoor om de voor-, achter- en zijkant af te sluiten. Mede hierdoor en door de zeer solide constructie is de GRD 1400 goed te plaatsen op locaties waarbij niet altijd toezicht is en daar waar hoge eisen gesteld worden aan de waterdichtheid van de tourniquet.

tourniquets van cat marina systems

*Ook met dubbele toegang leverbaar.

Vaak geplaatst:

 • bij minder gecontroleerde omgevingen
 • bij zwembaden
 • bij sporthallen
 • bij attractieparken
 • bij fitnesscentra

Type GRD 2100

De GRD 2100 is de grootste en meest robuuste tourniquet uit onze serie. Met dit manshoge tourniquet is het voor ongewenste gasten nagenoeg niet meer mogelijk om binnen te glippen. De GRD 2100 wordt doorgaans geplaatst tussen twee muren, in een gang of tussen een hekwerk, om een goede bevestiging mogelijk te maken.

Omdat de grootte van de tourniquet mensen af zou kunnen schrikken hebben de ontwerpers van deze tourniquet getracht zoveel mogelijk met roestvast staal en ronde spijlen te werken, waardoor zelfs deze grote tourniquet toch nog een vriendelijke uitstraling heeft gekregen.

*Ook met dubbele toegang leverbaar.

Vaak geplaatst:

 • bij niet gecontroleerde omgevingen
 • bij attractieparken
 • bij voetbalstadions
 • bij fabrieksterreinen
 • bij openlucht zwembaden

Naast onze 3 meest geleverde tourniquets levert CMS ook vele andere types tourniquets. Tevens is er altijd een mogelijkheid om tourniquets uit te breiden met extra beplating, glazen platen en drukknoppen voor handmatige (nood)bediening.


Wilt u meer informatie?

Onze adviseurs willen u graag informeren over onze producten en/of services.