Kentekenherkenning: Volledig geautomatiseerd

CAT Plate is de kentekenherkenning dat C.A.T. Control Systems in eigen huis heeft ontwikkeld. Met deze kentekenherkenning is het voor recreatieparken, parkeergarages en bedrijfsterreinen heel eenvoudig om gasten op basis van hun kenteken de toegang tot het terrein te verlenen. De slagboom wordt direct geopend zodra het kenteken wordt herkend.

kentekenherkenning van cat marina systems

Uw gasten of medewerkers hoeven zich niet eerst via een intercom te melden of onhandige manoeuvres uit te halen bij een leeszuil om een toegangssleutel aan te bieden. Daarmee wordt aanrijdingsschade tot een minimum beperkt.


Veiligheid en service

Met kentekenherkenning vergroot u de veiligheid en service op uw recreatiepark of bedrijfsterrein. Alle voertuigen –  ook de niet bekende en geautoriseerde – worden door cameraherkenning en registratie vastgelegd. Het geheel geautomatiseerde systeem is eenvoudig aan te sluiten op bestaande pasjessystemen en te koppelen met  uw slagboominstallatie.

U ontzorgt en ontlast hiermee de receptie en beschikt bovendien over een beter toegangsbeheer, omdat fraude met dit systeem vrijwel is uitgesloten. De kentekenherkenning leest alle Europese kentekens, maar ook van landen buiten Europa.


Hoe werkt het kentekenherkenning?

Het kenteken van uw medewerkers, vaste campinggasten, abonnementhouders of gereserveerde klanten worden vooraf in de database verwerkt. Zodra zij de toegang naderen, wordt het kenteken ingelezen door de infraroodcamera en wordt de slagboom, in geval van herkenning, geopend. Het kenteken wordt vervolgens geregistreerd in de database samen met gegevens als datum, aankomsttijd, eventueel met foto.

Het systeem kan meldingen maken van gedetecteerde voertuigen. De detectie vindt plaats d.m.v. detectielussen, infraroodsensoren en/of beelddetectie (beweging).

Met de kentekenherkenning kunnen bovendien snel en eenvoudig verschillende overzichten worden gemaakt van alle in- en uitgaande bewegingen, ook met beeldmateriaal.


Automatisch inleren

Door de module ‘CAT Learn’ binnen CAT Plate kunnen kentekens automatisch worden ingeleerd wanneer er gebruik wordt gemaakt van een toegangskaart (CAT chipkaart), of een toetsentableau met pincode. De bezoeker hoeft dan slechts 1x de toegangskaart voor de toegangszuil te houden, of 1x een pincode aan te bieden, waarna het kenteken van de auto voortaan automatisch wordt herkend.


Voordelen van kentekenherkenning

  • Zeer klant- gebruiksvriendelijk: uw gasten en medewerkers kunnen zich direct toegang tot het terrein verschaffen, zonder tussenkomst van pasjes. Hiermee is een vlotte doorgang gegarandeerd.
  • In de database kunnen vooraf snel en eenvoudig data en tijden worden ingevoerd, met daarin de geldigheid en periode van de toegang tot het terrein.
  • Geen lange wachttijden en minder handelingen bij de receptie. Daardoor is er meer tijd voor vragen van, en service voor uw gasten.
  • Door gebruik van een kwalitatief hoogwaardige infraroodcamera wordt er een zeer scherpe scanning van het kenteken gewaarborgd. Ook bij slechte weersomstandigheden en summiere verlichting.
  • Er kan gedetailleerde managementinformatie worden verkregen: aanvangs- en vertrektijden, bezettingsgraad, enz.
  • Overlast wordt teruggedrongen omdat onbevoegde voertuigen geen toegang krijgen tot uw terrein.
  • U bepaalt zelf hoeveel auto’s u maximaal op het terrein wilt toelaten.
  • Kentekenherkenning is te koppelen aan vrijwel elk reserveringssysteem, maar ook stand alone toe te passen.

Wilt u meer informatie?

Onze adviseurs willen u graag informeren over onze producten en/of services.