Energiebeheer: Efficiënt en gebruiksvriendelijk 

CAT Energy energiebeheer geeft u de mogelijkheid om energie (elektra) maar ook water of gas, te meten, te schakelen en de uitgifte hiervan te bepalen. Met de gebruiksvriendelijke software kunt u centraal op uw PC en met ‘één druk op de knop’, alle verbruikgegevens uitlezen. U hoeft voortaan dus niet meer alle aansluitkasten of stacaravans en chalets af te gaan om de KWh-meterstanden te noteren. De meters dienen dan wel over een puls-gever te beschikken of hierop voorbereid te zijn.


Optimaal overzicht, maximale controle met CAT Energy

Met de gebruiksvriendelijke software, die op uw pc wordt geïnstalleerd, is het mogelijk diverse instellingen voor uitgifte en beheer in te stellen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een maximaal verbruik per dag in te stellen. Bij overschrijding wordt er door het systeem een melding op het scherm weergegeven.

U kunt ook sectiemeters op deze wijze op afstand uit lezen, waardoor u heel snel een overzicht krijgt over het verbruik op uw bedrijf of terrein. Daarmee voorkomt u oneigenlijk gebruik of te laat opgemerkte lekkage en erger!


Standaard 6 aansluitingen

Energiebeheer van cat marina systems

De CAT Energy module heeft 6 aansluitingen die voor de registratie van elektra, water of gas gebruikt kunnen worden. Uiteraard kan dit altijd uitgebreid worden.


Standalone

Energiebeheer van cat marina systems

Naast een softwarematig gekoppeld systeem, kan er ook gekozen worden voor een stanalone systeem. Dit betekend dat de stroomzuil helemaal op zichzelf werkt. Uw gasten kunnen voor hun stroom betalen via bijvoorbeeld muntgeld of pinpas.


Extra functionaliteiten

Naast deze zes aansluitingen, kunt u ook gebruik maken van extra (ingebouwde) functionaliteiten.

Hierbij kunt u denken aan het loggen van de temperatuur bij legionella, een alarm-signalering van deuren of van CV-laagwaterdetectie. Deze signaleringen worden dan gemeld in het systeem en genereren een automatische e-mail. Op deze manier kunt u snel en adequaat optreden bij een storing of een afwijkende waarde.


CAT Energy App

Het CAT energy energiebeheer systeem beschikt ook over haar eigen app. Deze app bestaat uit twee versies, namelijk een gasten en een beheerders versie. Uw gasten kunnen bij aankomst een code ontvangen waarmee zij de app kunnen activeren. Met deze app kunnen zij vervolgens hun stroomverbruik uitlezen, aan- en uitzetten.

Energiebeheer van cat marina systems

De beheerders versie kan van alle gasten het stroomverbruik inzien, aan- en uitzetten, maar ook stroomverbruik blokkeren. Beide versies kunnen tevens het amperage eenvoudig aanpassen en inzien of de stroom op dit moment aan of uit staat.


Voordelen van CAT Energy

Energiebeheer van cat marina systems

 • Zelf de elektra-aansluitingen aan- en uitschakelen en de stroomdoorlaat (ampères) per aansluiting verhogen of verlagen!
 • Eenvoudig overzichten uit te draaien (per dag of een andere periode)
 • Bij overschrijding van de doorlaatwaarde kan de aansluiting automatisch worden uitgeschakeld.
  (U kunt er ook voor kiezen om uw klant vooraf met een melding te waarschuwen).
 • Separaat of in secties de terreinverlichting aan- en uitschakelen, zodat u niet overal verlichtingskabels hoeft te leggen!
 • Gemakkelijk het aantal KWh-uren aanpassen aan klantwensen en deze leveren tegen voor u interessante voorwaarden! (10 – 16 ampère).
 • Bij bezoek van groepen kunt u de levering van elektra als onderdeel in de arrangementsprijs opnemen.
 • Koppeling mogelijk met vrijwel elk reserveringssysteem.

Technische specificaties CAT Energy

Energiebeheer van cat marina systems

 • Tot bijna onbeperkte aantallen E-CAT modules aansluiten
 • Tot 6 aansluitingen per E-CAT t.b.v. relais aansturing
 • Tot 6 ingangen per E-CAT t.b.v. pulstellers
 • Maximaal verbruik (amperes) per aansluiting softwarematig in te stellen
 • Overbelasting op E-CAT of via software te resetten
 • Duidelijkheid of er wel of geen stekker is aangesloten op een aansluiting
 • Alle log informatie wordt opgeslagen op de centrale controller, en is uit te lezne via de E-CAT software overzichten
 • Temperatuur metingen van het water + automatisch water spelen t.b.v. legionella
 • Koppeling met reserverende partij mogelijk
 • Door middel van CAT lezer stroom aan/uit schakelen

Wilt u meer informatie?

Onze adviseurs willen u graag informeren over onze producten en/of services.